GRAAFIK: vaata, kes on olnud Tallinna börsi ajaloo suurimad dividendimaksjad

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Kui Eesti Telekom oli börsiettevõte, kuulus enam kui veerande ttevõttest riigile. Toonane
rahandusminister Taavi Veskimägi 2004. aastal aktsionäride üldkoosolekule registreerimas.
Kui Eesti Telekom oli börsiettevõte, kuulus enam kui veerande ttevõttest riigile. Toonane rahandusminister Taavi Veskimägi 2004. aastal aktsionäride üldkoosolekule registreerimas. Foto: HARLI ULJAS / PM/SCANPIX BALTICS/Scanpix

Tallinna Sadama nõukogu otsustas eile toimunud aktsionäride üldkoosolekul maksta dividendidena aktsionäridele 35,2 miljonit eurot. Tegemist on suuruselt 14. väljamaksega, mida üks Eesti börsiettevõte seni maksnud on.

Tallink plaanib maksta sel aastal maksta dividendidena ja omakapitali vähendamisest tulenevast väljamaksena kokku 80,4 miljonit eurot, mis on  ajaloo suuruselt neljas väljamakse.

Kolm suurimat dividendimakset kuuluvad Eesti Telekomile, mille aktsiad olid noteeritud aastatel 1999 kuni 2010.

Suurima börsiettevõtte poolt makstud dividendi ning Swedbanki järel suuruselt teine dividendi üleüldse,  maksis Eesti Telekom 2009. aastal – 154,4 miljonit eurot. Telekomifirma maksis toona omanikutulu kahel korral, sest Eesti riik pigistas selleks, et TeliaSonera ülevõtmispakkumine vastu võtta veel lisadividendid. Ka suuruselt järgnevad kaks dividendimakset kuuluvad EestiTelekomile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles