Värske Uberi aktsia kukub nagu kivi

Rait Piir
, reporter
Copy
Uberi IPO reedel New Yorgi börsil.
Uberi IPO reedel New Yorgi börsil. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA / CHINE NOUVELLE/SIPA

Uberi aktsia hind on nüüdseks kukkunud pärast reedest avalikku esmaemissiooni peaaegu 20 protsenti ja pühkinud transpordiettevõtte väärtusest üle 10 miljardi dollari.

Uberi aktsia langes oma esimesel kauplemispäeval reedel 7,6 protsenti. Esmaspäeval langes aktsia kohati kuni 13 protsenti, kuid lõpetas kauplemispäeva 11 protsendiga miinuses 37,10 dollari peal. Uberi aktsiate märkimishind oli 45 dollarit, mis tähendab, et ettevõte on kaotanud oma väärtusest umbes 14 miljardit dollarit. Uberi turuväärtus on hetkel 61 miljardit dollarit.

Aktsialanguse taga on paljuski üleüldine suurem turulangus, mis on kogunud hoogu pärast USA–Hiina kaubandussõja eskaleerumist. Esmaspäeval tabas USA börsi viimaste kuude suurim kukkumine pärast seda, kui Hiina kehtestas Ühendriikidele vastulöögiks uued imporditollid, mis kustutas paljude investorite lootused, et kaubandussõda võib viimaks läbi saada.

Samas on Uberi investorid muretsenud juba pikalt ettevõtte võimetuse pärast teenida kasumit ja kahelnud, kas ettevõte on üldse võimeline kunagi kasumit teenima. Uber on üritanud leida viise, kuidas vähendada autojuhtidega seotud kulutusi, kuid juhid on asunud protestima üle kogu maailma ja nõuavad inimväärsemaid sissetulekuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles