Tallink alkoholiaktsiisi langetamisest: toetame ideed teha muudatus võimalikult ruttu

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Tallink juht Paavo Nõgene.
Tallink juht Paavo Nõgene. Foto: LIIS TREIMANN / EESTI MEEDIA/SCANPIX

Tallinki juhatuse esimees Paavo Nõgene ütles, et alkoholiaktsiisi kiire langetamine toob Eestisse tagasi saamata jäänud raha ja turistid. 

«Tallink on selgelt seisukohal, et alkoholiaktsiisi langetamine taastab olulises osas soomlastes taas suurema huvi Eestisse reisimise vastu,» rääkis Paavo Nõgene ja lisas, et aktsiisi langetamine avaldab otsest mõju erinevate tululiikide laekumisele riigieelarvesse. Tallinki Soomes asuv Soome turu müügimeeskond peab seda väga oluliseks sammuks ning peab oluliseks selle sammu võimalikult kiirelt realiseerimist. «Sel on oma mõju kogu Eesti teenindavale sektorile ning ka oluline mõju toomaks Eestisse soomlasi, kes soovivad reisida Tallinnast kaugemale, kuna kaasaostetavate kaupade soodsamad hinnad kompenseerivad reisiks tehtud kulutusi,» selgitas Nõgene. 

«Toetame ideed teha muudatus võimalikult ruttu, sest mõju on hinnatav juba mõne kuu jooksul,» rääkis ta. Alles paar nädalat tagasi nägi Tallink, kui suure kauplemisaktiivsuse tõi kaasa Läänemere suurima reisilaeva Silja Europa erikruiis Helsingist Riiga.  

Nõgene ütles, et aktsiiside kohesel langetamata jätmisel on prognoosimatu, kui suureks kujuneb reisijate vähenemine. «Statistikaameti poolt avaldatud märtsikuu majutusnumbrid peaks panema põlema kõige punasema tule rahandusministeeriumi ja majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi erinevates kabinettides,» rääkis ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles