Fotod: Eesti Gaas laieneb Elengeri nime alt Soome ja Lätti

BNS
Copy

Eesti Gaas võtab kasutusele uue kaubamärgi Elenger, millega läheb Soome ja Läti turule, mille baasil soovib firma kasvada kaks ja pool korda

Uue kaubamärgiga võtab firma sihile Soome, Läti ja Eesti gaasiturgude ühendamisel tekkiva uue suurema turu. Eestis jääb ettevõte kasutama endiselt Eesti Gaasi nime, teatas firma.

«Muutused lähiturgudel loovad meie jaoks uusi võimalusi. Lätis oleme juba klientidega koostööd alustanud, aasta lõpus avaneval Soome turul astume täna esimesi samme, lisaks on sihikul Leedu,» rääkis Eesti Gaasi juhatuse esimees Ants Noot.

Tema sõnul on Põhja-Balti gaasiturg kokku 6 miljardit kuupmeetrit. «Lähtudes meie kogemusest ja efektiivsusest oleme seadnud sihiks võtta sellest vähemalt kuuendik ehk miljardi, mis tähendab tänaste mahtudega võrreldes meile kahe ja poole kordset kasvu,» lisas Noot.

Soomes saab üheks suunaks ka LNG müük nii sadamates kui ka avamerel. «Megastari punkerdamise ja uue punkerlaeva ehitamisega oleme lähipiirkonnas tõusnud suurima LNG kompetentsiga ettevõtteks,» ütles Eesti Gaasi juhatuse liige Kalev Reiljan.

Lisaks maagaasi transpordile ja müügile soovib Eesti Gaas Soomes ehitada ja uuendada gaasitorustikke. Ettevõtte tütarfirma juhib praegu Soome-Eesti vahelise Balticconnectori gaasiühenduse rajamist.

Soome gaasiturg avaneb 1. jaanuarist, Lätis on see juba avanenud.

Möödunud aastal tarnis Eesti Gaas üle 16 000 tonni LNG-d. Megastari laeva on ettevõte punkerdanud enam kui 1600 korral. Praegu ehitatakse Hollandi laevatootja Damen tehases Eesti Gaasile Läänemere põhja- ja idaosa teenindamise tarbeks ainulaadset LNG punkerlaeva, mis valmib järgmisel aastal ning hakkab teenindama Soome lahel seilavaid keskkonnasõbralikke laevu.

Eesti Gaas tarnib klientidele maagaasi nii torugaasi surumaagaasi (CNG) kui veeldatud maagaasina (LNG). Lisaks müüb ettevõte elektrit nii kodu- kui äriklientidele ning arendab erinevaid energiatootmislahendusi. Eesti Gaasil on 50 000 klienti ja 240 töötajat

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles