Teder tahab Porto Franco ehitamiseks linnalt lisaaega

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Tallinn, 14.08.2017
Rauno Teder. Porto Franco
FOTO: MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES
Tallinn, 14.08.2017 Rauno Teder. Porto Franco FOTO: MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kuigi Porto Franco plaanib kaubandus- ja ärikeskuse ehitamise lõpetada järgmise aasta lõpus, paluvad nad linnalt igaks-juhuks veel aasta lisaaega.

Tallinna reisi- ja kruiisisadama vahetusse lähedusse kerkiv Porto Franco saavutas eelmise aasta detsembris lõplikku kõrguse. «Ehitus on kulgenud normaaltempos ning me püsime graafikus – plaan on esimese maja ehitus lõpetada algava aasta sügisel,» ütles Porto Franco OÜ juht Rauno Teder toona.

Paar päeva tagasi saatis suurettevõtja Hillar Tederi poeg aga Tallinna linnavalitsusele kirja, kus paluvad hoonestamiskohustuse tähtaega edasi lükata kuni 2021. aasta 31. oktoobrini. Teder ütles, et kuna Porto Franco ehitusmaht on tohutu, tasub jätta ajaline varu. Ta viitas näiteks ehitaja võimalikule viivitusele ja muudele ettenägematutele põhjustele.  

Lisaks palus Teder arvesse võtta Porto Franco etapiviisilise ehitamise iseloomu. See tähendab, et 2020. aasta alguses valmib üks etapp ehitusest ja sama aasta lõpus teine etapp.

Enamus pindadest üürnikega täidetud

Porto Franco avamist on varem korduvalt edasi lükatud. Esialgu pidi keskus valmima 2018. aastaks.

Suurema osa Porto Franco pindadest moodustavad kaubandus-, toitlustus- ning büroopinnad. Arendusse investeeritakse 190 miljonit eurot ning uues mitmefunktsioonilises linnakvartalis on pinda enam kui 150 000 ruutmeetrit.

Viimastel andmetel on keskuse kaubanduspindadest üürilepingute ja kokkulepetega kaetud umbes 75 protsenti. Büroopindadest on kaetud 40 protsenti.

Porto Franco projekti suuromanik on Rauno Teder. Omapoolse kaasinvesteeringu on teinud teiste seas ka Lembit Lumbi OÜ Bonaares ning Heldur Meeritsa OÜ Amalfi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles