Tallinki esimene kvartal lõppes hiigelkahjumiga

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Tallinki kruiisilaev Baltic Queen.
Tallinki kruiisilaev Baltic Queen. Foto: Priit Simson

Tallink Grupi esimese kvartali puhaskahjum süvenes aastaga 19,6 miljonilt 25,3 miljoni euroni, müügitulu kahanes 2,9 protsenti 178,9 miljonile eurole.

«Aasta esimese kvartali majandustulemused peegeldavad suures osas juba avaldatud reisijatearvu dünaamikat. Tulenevalt seitsme laeva planeeritud uuendustöödest ning laevandusäri madal- ja kõrghooaja tsüklilisusest kaasnes ka prognoositav tulu ja kasumlikkuse langus,» kommenteeris kvartalitulemusi Tallink Grupi juhatuse esimees Paavo Nõgene.

Aasta esimesse kvartalisse langesid Tallink Grupi märkimisväärsed investeeringud reisilaevade uuendamisse. Kvartali investeeringute kogusumma oli 25,3 miljonit eurot, millest põhiosa langes seitsme laeva uuendustöödele kuivdokis – Baltic Queen, Galaxy, Regal Star, Star, Silja Symphony, Victoria I ja Isabelle.

«Laevade kuivdokis viibimine mõjutab ühelt poolt nii meie reisijatearvu kui ka majandusnäitajaid,» rääkis Nõgene, lisades, et nad remondivad laevu tavapäraselt just madalhooajal, et planeeritud tööde mõju klientidele ja nende reisiplaanidele oleks minimaalne.

Nõgene sõnul on kõik laevade hooldustööd praeguseks lõpuni viidud. «Oleme valmis ja hästi valmistunud algavaks kõrghooajaks ning kogu Tallink Grupi meeskond töötab igapäevaselt selle nimel, et järgnevatel kuudel ja kvartalites saavutada häid tulemusi,» kinnitas juht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles