Elektri hinnatõus jätab ettevõtjad külmaks: on olulisemaid kulusid (1)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Kuigi elektri hinnatõusust on sel aastal palju räägitud, siis suurtarbijaid see suurt ei morjenda.
Kuigi elektri hinnatõusust on sel aastal palju räägitud, siis suurtarbijaid see suurt ei morjenda. Foto: Pexels / CC0 Licence

Kui suurtootjad ja -tarbijad räägivad juba aastaid sellest, kuidas Eesti elektri hind ähvardab tublisti tõusta, siis Äripäevaga rääkinud erinevate sektorite ettevõtjad selles suurt riski ei näe.

Sauele Baltikumi suurimat andmekeskust rajava MCF Groupi juhatuse liige Kert Evert ütles, et elektri hind moodustab andmekeskuste tasuvuskalkulatsioonidest vaid 15 protsenti, kirjutab Äripäev.

Äsja Tallinna külje all Jüris uue tehase avanud käsitööõlletootja Tanker tegevjuht Jaanis Tammela märkis samuti, et elektri hind pole firma kalkulatsioonides kindlasti esikohal – eelmisel aastal kulus selle peale näiteks 12 000 eurot.

Ehituskeemia ja -materjalide tootja Krimelte juhatuse esimees Peeter Tohver pidi tunnistama, et ta pole selle peale eriti isegi mõelnud, kuid hiljem täpsustas, et elektri peale kuluv summa jääb alla promilli (0,01 protsent) kogu grupi käibest, mis küündib üle 100 miljoni euro.

Loe pikemalt Äripäevast

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles