Ratas pani Luude ministrikohale käe ette (5)

PM Majandus
Copy
Argo Luude.
Argo Luude. Foto: Mihkel Maripuu

Kui varasemalt on meediast läbi käinud, et ettevõtja ja Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) liige Argo Luude loobus ise ministrikohast, siis Luude enda kohaselt tuli otsustav sõna peaminister Jüri Rataselt, kes nägi kandidaadi puhul huvide konflikti. 

Ministrikohtade jagunemisel tundus pealtnäha loogiline, et keskkonnaministri kandidaadiks esitatakse ettevõtja Argo Luude, kes on pikaajaliselt tegutsenud keskkonnateemadega. Tema asemel sai aga keskkonnaministriks Rene Kokk.

«Minule teadaolevalt pakuti mu kandidatuur ministrina välja. Jüri (peaminister Jüri Ratas- toim.) arvas, et kuna olen osanik ettevõttes, mille tegevus toimub valdkonnas, mida keskkonnaministeerium kureerib, siis oleks arvestatav huvide konflikti ja see segaks ministrina töötamist. Sellega nõustus ka erakond ja minu asemel esitati teine inimene,» ütles Luude.

Nimelt on Luude ühe Eesti suurima jäätmekäitlusfirma Eesti Keskkonnateenused juht. 

Lisaks võis saada takistavaks asjaolu, et 2012. aasta veebruaris mõisteti Luude kokkuleppemenetluses süüdi konkurentsi kahjustavas kokkuleppes, mis puudutas Tartu tänavapuhastusteenuste riigihanget. Luudet karistati rahalise karistusega 200 päevamäära suuruses summas ehk 17 040 euroga ning tema toona juhitud ettevõtet AS-i Veolia Keskkonnateenused karistati summas 100 000 eurot.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles