Mobiil-ID kasutajatel on jäänud mõni nädal tarkvara uuendamiseks

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Mobiil-ID
Mobiil-ID Foto: Mihkel Maripuu

Kõigil, kes annavad ID-kaardi programmiga DigiDoc4 allkirju Mobiil-ID abil, tuleks seda programmi enne 5. juunit uuendada.

DigiDoc tarkvara uuendamine on vajalik, sest usaldusteenuse pakkuja SK ID Solutions võtab 5. juunist kasutusele uue sertifikaadi ning see mõjutab kõiki mobiil-ID toega seotud teenuseid.

Kui arvuti nädala jooksul ise DigiDoc4 tarkvara uuendamist automaatselt ei paku, saab uusima, pärast 8. aprilli avalikustatud versiooni 4.2.1 alla laadida veebilehelt https://installer.id.ee . MacOS-i kasutajad leiavad App Store'ist rakenduse DigiDoc4 Client.

RIA peadirektori asetäitja Andrus Kaarelsoni sõnul saab ID-kaardiga digiallkirja anda ka varasema DigiDoc4 versiooniga. Kui mobiil-ID kasutaja autendib end ja lisab allkirja e-teenuses, siis ta ei pea ta samuti midagi tegema, kuna sellisel juhul vastutab e-teenuse omanik uuendamise eest.

E-teenuse pakkujad leiavad lisainfot uue sertifikaadi kohta ettevõtte kodulehelt http://www.sk.ee. Kui tarkvara kohe ära uuendada, siis ei mõjuta kasutajaid üleminek ühelt sertifikaadilt teisele.

DigiDoc4 tarkvara on kasutusel üle 600 000 arvutis, igal kuul antakse tarkvara abil üle poole miljoni digiallkirja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles