Hiidude mobiiliheitluses kaldub kaalukauss Huawei poole (1)

Rait Piir
, reporter
Copy
Telefonitootjad.
Telefonitootjad. Foto: Pm

Nõudlus nutitelefonide järele on globaalselt vähenenud ja see peegeldub selgelt ka maailma suurimate mobiiltelefonitootjate kvartalitulemustes. Kahaneva läbimüügiga seisavad silmitsi nii Samsung kui ka Apple – suuruselt esimene ja kolmas mobiilitootja maailmas. Vähenenud nõudlus ei peegeldu aga Huawei müüginäitajates, neil on õnnestunud oma mobiiliäri hoopis laiendada.

Nutitelefonide turu jahtumise taga on maailmamajanduse üha aeglustuv kasv, mille taustal ei söanda paljud tarbijad enam pidevalt uusi ja kalleid mudeleid osta. Eriti teravalt on see andnud tunda maailma suurimal telefoniturul Hiinas, mis peab nüüdseks juba peaaegu kümnendat kuud kaubandussõda USAga.

Teine suur jahtumise põhjus on hoopis tehnoloogiline: uutes telefonides on üha vähem murrangulisi tehnoloogiaid ja funktsioone, kuid teadus- ja arendustegevusele kulub samal ajal aina enam ressurssi, mis ajab tipptelefonide hinnad üles. Kalleimate mudelite hinnad on muutunud juba ammu neljakohaliseks ning paljud tarbijad ei taha sellist raha välja käia.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles