Lennusadamas avab uksed kolmemastiline õppepurjekas Gulden Leeuw

Jaano Martin Ots
Copy
Hollandi lipu all õppepurjekas Gulden Leeuw Tallinna Lennusadamas
Hollandi lipu all õppepurjekas Gulden Leeuw Tallinna Lennusadamas Foto: Lauri Väinsalu, Lennusadam
  • Täna saabus Lennusadamasse Hollandi lipu all seilav 3-mastiline õppepurjekas
  • Laev on huvilistele avatud 7. ja 8. mai õhtupoolikul ning lahkub 9. mail

Täna Lennusadamasse saabunud kolmemastilise Hollandi õppepurjeka Gulden Leeuw pardal seilav ujuv kool avab homme ja ülehomme uksed Eesti huvilistele. Laev saabus Eestisse purjeõppeseltsi STA Estonia ja Meremuuseumi koostöös. 

Madis Rallmann purjeõppeseltsist STA Estonia ütles, et esimene kontakt Hollandi lipu all sõitva Gulden Leeuw meeskonnaga tekkis neil paar aastat tagasi, kui laev planeeris õppereisi Läänemerele. 

«Gulden Leeuw on Hollandi päritolu 70-meetrine purjelaev, mis sõidab Kanada mittetulundusühingu Class Afloat ehk ujuva kooli egiidi all. Kuuskümmend noort veedavad laeval terve õppeaasta, ning lisaks tavalisele kooliprogrammile omandavad ka meresõiduoskusi,» kirjeldas Rallmann. 

Noored õppepurjeka Gulden Leeuw pukspriidil
Noored õppepurjeka Gulden Leeuw pukspriidil Foto: Madis Rallmann, purjeõppeselts STA Estonia

Õppeaasta jooksul teeb laev tavaliselt ringi Kariibi merel ning külastab erinevaid Euroopa sadamaid. Tallinna saabus laev tagasiteel Peterburist. Lennusadamas kai ääres seisval laeval toimub tavapärane koolielu. Pärast tunde külastavad õpilased ka Tallinna ning huvilistel on võimalik laevaga tutvuda.

Laev avab külastajatele uksed 7. mail kell 16.00-18.00 ja 8. mail kell 18.00-20.00. 

Class Afloat pakub võimalust läbida laeva pardal üheteistkümnes või kaheteistkümnes klass või sooritada ülikooli esimene kursus. Õppeaasta jooksul külastatakse 20 erinevat sadamalinna kokku neljal mandril. 1984. aastal asutatud eksperimentaalkooli Class Afloat kooliaasta merel on teinud kaasa rohkem kui 1800 noort. 

Õppepurjekas Gulden Leeuw sisenemas Tallinna Lennusadamasse
Õppepurjekas Gulden Leeuw sisenemas Tallinna Lennusadamasse Foto: Madis Rallmann, purjeõppeselts STA Estonia
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles