Üprausid alustasid jetihooaega EM-sarja medalitega

Märt Pilme
, reporter
Copy
Jasmiin Üpraus.
Jasmiin Üpraus. Foto: aquabike.net

Portugalis avati jetispordihooaeg, kui Penafielis sõideti Euroopa meistrivõistluste avaetapp. Nii Jasmiin kui Egon Üpraus naasevad kodumaale medalitega.

Kokku sõidetakse EM-sarjas kolm etappi, mille kokkuvõttes selguvad meistrid. Avaetapist võttis osa üheksa Eesti sportlast, kes tulid viies kategoorias medalitele.

Jasmiin osales nii õrnema soo esindajatele mõeldud SKI Ladies GP1 klassis, aga ka SKI GP2 klassis, kus võistlevad mehed.

Meestega heideldes näitas Jasmiin esimeses stardis supersõitu, kui asus juhtima kohe algusest ja võitis selle kindlalt. Teises sõidus juhtis suvepealinna neiu kuuenda ringini, ent pidi siis tehnilise probleemi tõttu katkestama. Kolmandas sõidus enam nii hästi ei läinud ja kokkuvõttes tuli etapilt kuues koht.

“Sõidud olid põnevad ja meestega võistlemine pakkus pinget. Esimene sõit näitas, et olen meeste klassis konkurentsivõimeline, kuid kahjuks jäi tulemus toomata teise sõidu tehniliserikke tõttu, mis mõjutas kolmanda sõidu tulemust,” rääkis Jasmiin alaliidu vahendusel.

SKI Ladies GP1 klassis võitis kõik kolm sõitu rootslanna Emma-Nellie Ortendahl. Teise koha nimel käis tihe rebimine rootslanna Jonna Borgströmi ja Jasmiini vahel, ent pärnakas pidi viimaks tunnistama konkurendi kahepunktilist paremust ja leppima kolmanda kohaga.

“Hooaeg sai avatud kindla ja hea sõiduga. Hoog kasvas iga sõiduga ja ettevalmistus MMiks on tehtud. Kuna tegu oli väga tehnilise ja kitsa rajaga, siis oli möödumisi keeruline sooritada ja stardijärjekord mängis olulist rolli. Kokkuvõttes jäin ma väga rahule ja sain kindlustunde hooaja alguseks,” kommenteeris Jasmiin nädalavahetust.

SKI Veteran GP1 klassis saavutas Egon etapil teise koha, olles kõikides sõitudes lätlase Jānis Uzarsi järel teine. “Meie klassis olid vanad kõvad tegijad ja põnevust jagus. Esikohta püüda ei õnnestunud, aga kaks etappi on veel ees,” rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles