Galerii: Eestisse jõudis hooaja pikim kruiisilaev

BNS
Copy

Eestit külastab pühapäeval selle hooaja pikim, 330-meetrine kruiisilaev Regal Princess, mida on tänavu Vanasadama kai äärde oodata koguni 13 korral.

Bermuda lipu all seilav 18-tekine Regal Princess jõudis Tallinna Vanasadama kai äärde kell 7.47 ja tõi pealinnaga tutvuma kuni 3600 turisti. Kella 17 ajal võtab Peterburist teele asunud alus kursi Rostocki lähedal asuvale Warnemündele, millele järgnevad Oslo, Kopenhaageni ja Nynashamni sadamad. Helsingist alanud ja Helsingis lõppev 11-päevane ringreis pealkirjaga "Skandinaavia ja Venemaa" saab läbi 13. mail. Uuesti on Regal Princessi Tallinna Vanasadamasse oodata juba 16. mail.

Tänavu märtsis jõudis Regal Printsess ka rahvusvahelistesse uudistesse, kui päästis Dominikaani Vabariigist paarsada kilomeetrit põhja suunas asuva Gran Turki juures kaks ameeriklast, kes olid enda eralennukiga St. Maartenist startinud ja pärast mitmetunnist lendu mootoririkke tõttu alla kukkunud. St. Thomase suunas teel olnud Regal Princessi kapten muutis kohe pärast hädakutsungi kuulmist kurssi ja leidis kaks ellujäänut improviseeritud päästeparvega ookeanil seilamas.

Aastal 2016 aga päästis Regal Princess Balti regioonis eaka mehe, kelle paadil oli kütus otsa lõppenud.

Pühapäeval kell 8.17 jäi Vanasadama kai äärde ka 400 miljonit dollarit maksev Queen Victoria, mis sõitis varem UK lipu all, ent liikus alates 2011. aastast Bermuda registrisse. Hamburgist Southamptonisse teel olev 293-meetrine alus saabus Stockholmist ja võtab kella 17 ajal suuna Peterburile. Laeva pardal on kuni 2000 kruiisituristi.

Kogumahutavuse järgi on hooaja suurim laev Norwegian Getaway, mis külastab Tallinna 14 korda. Reisijate mahutavuse järgi on suurim MSC Meraviglia, mis võtab pardale 5000 reisijat ja külastab pealinna suvel 11 korda.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles