Eesti Purjetamisliiga avaetappi Pärnu jõel kimbutab jäine tuul

Jaano Martin Ots
Copy
Eesti Purjetamisliiga I etapp Pärnus 4.05.2019
Eesti Purjetamisliiga I etapp Pärnus 4.05.2019 Foto: Piret Salmistu

Pärnu jõel alustas täna võistlushooaega Eesti Purjetamisliiga. Jäises tuules alustasid võistlust Eesti parima purjetamisklubi tiitlile 10 võistkonda. 

Pärnu Jahtklubis anti 4. mail avastart Eesti Purjetamisliiga 2019. aasta võistussarjale. Tugev jäine tuul ja vahelduvad sademed ei meelitanud kohale kuigi palju pealtvaatajaid, kuid võistluse korralduskomitee liikme Piret Salmistu sõnul olid purjetajad ise optimistlikud. 

Eelmisel aastal alustanud Eesti Purjetamisliiga on võistlussari, millel osalevad meeskonnad ei pea ise paadi soetamise ja varustamise pärast muretsema, võistluspaadid on korraldaja poolt. Et kõigil oleks täiesti võrdsed võimalused, vahetatakse võistlussõitude vahel paate. Võistluspaadid on BlueSail 24 kiiljahid, millega peetakse ka Eesti Match Race võistlusi. 

Võistkonnad on moodustatud purjetamisklubide põhjal ning neis osaleb palju tugevaid noorpurjetajaid. Tänasel avaetapil olid kohal 10 võistkonda, 2019. aastal osaleb Purjetamisliigas kokku 11 tiimi , kes esindavad Eestimaa erinevaid jahtklubisid ja purjetamiskoole.

Kolme etapi põhjal parimaks osutunud võistkond pääseb Eestit esindama 2020. aasta maailma liigapurjetamise võistlusel Uus-Meremaal. Tänavusele maailma liigapurjetamise võistlusele sai Eesti niinimetatud wild card'i ning võistlusele läheb Mati Sepa meeskond.

2018. aastal alustanud Purjetamisliiga esimene hooaeg läks võistlusformaadi testimisele ning kõik purjetamisklubid oma võistkondi välja ei pannud. Mullu osales võistluses viis tiimi ning parimaks osutus Katariina II võistkond Karl-Hannes Tagu juhtimisel.  

Kogu info võistlusest, videoülekanded ning tulemused ilmuvad jooksvalt võistlussarja kodulehele sotsiaalmeedialehel. Sealsamas on võimalik saada ka täpne ülevaade meeskondade liikmetest ja võistussarja reeglitest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles