Galerii: vatti saanud parvlaev Leiger läks remonti

Copy

Rohuküla-Heltermaa liini teenindav parvlaev Leiger suundus esimest korda korralisse hooldusesse BLRT laevatehasesse. Laeva asendab kahe nädala jooksul parvlaev Regula.

TS Laevad juhatuse liikme ja peakapteni Guldar Kivro sõnul peavad kõik reisilaevad vastavalt rahvusvahelistele merendusregulatsioonidele läbima veealuse korpuse korrapäraseid hooldusi ning käima kuivdokis vähemalt kaks korda viie aasta jooksul.

Kivro sõnul on Leigeri korraline hooldus BLRT laevatehase dokis sujunud plaanipäraselt, alus läheb tagasi vette juba pühapäeval. Kuna salongis tuli paigaldada täiendavaid elektrikaableid ning vahetada üks tänavu talvel mõranenud aken, jätkuvad hooldustööd kai ääres.

Kui kaua elektritööd ja ülejäänud laeva veepealse osa korrastamine veel aega võtavad, ei osanud Guldar Kivro reedel prognoosida. Ta ütles, et üldiselt on laeva hooldus sujunud plaanipäraselt ning üllatusi ja ootamatusi laeva veealuses osas ei paljastunud.

2017. aasta põhjapuute kohas vajas laevakere metall väikses osas väljavahetamist ning enne vettepanekut saab laevapõhi ka uue halli jäävärvi. Dokiskäigu ajal vahetati ka õlid Leigeri veoseadmetes.

Alates 28. aprilli hilisõhtust kuni orienteeruvalt 13. maini teenindavad Rohuküla-Heltermaa liini parvlaevad Tiiu ja Regula. Pärast seda tuleb liinile taas Leiger. 

Parvlaev Leiger alustas reisijatevedu 22. detsembril 2016. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles