Eesti ehituskeemia tootja ostis Hispaania tütarfirma välja

BNS
Copy
Krimelte juht Jaan Puusaag.
Krimelte juht Jaan Puusaag. Foto: Krimelte

Jaan Puusaagi suurosalusega keemiafirma Krimelte omandas täisosaluse Hispaania ettevõttes Olivé Química S.A, mis tegeleb silikoonide, hermeetikute ja liimide arendamise ja tootmisega.

Wolf Groupi nime all tegutsevasse kontserni kuuluv Krimelte on Olivé Química  suuromanik aastast 2014. aastast, mil omandati 75-protsendiline osalus. Eesmärk oli siseneda Hispaania ja Lääne-Euroopa turgudele,  tugevdada tooteportfelli ning ekspordigeograafiat.

Krimelte tegevjuhi Puusaagi sõnul on Hispaania tütarettevõttes 100-protsendilise osaluseni jõudmine Krimelte strateegiline samm, et võtta jõulisem positsioon nii Olivé Química turgudel, milleks on Hispaania kõrval ka Portugal, Prantsusmaa, Suurbritannia, kui ka eksporditurgudel enam kui 50 riigis.

Olivé grupis töötab rohkem kui 100 inimest ning eelmisel aastal moodustas ettevõtete konsolideeritud käive ligi 22,5 miljonit eurot eurot.

Wolf Group koondab Krimelte müügi- ja tootmisettevõtteid Eestis ning välismaal. Wolf Groupi tehased asuvad Eestis, Hispaanias ja Venemaal ning müügiüksused Balti riikides, Venemaal, Ukrainas, Rumeenias, Hispaanias, Prantsusmaal, Portugalis ja Ühendkuningriigis.

Krimelte omanikud on võrdselt 25 protsendiga Puusaag, Jaanus Paeväli, Vsevolod Zorin ja Aleksandr Kalinin.

Krimelte OÜ müügitulu oli mullu 68,6 miljonit eurot, puhaskasum 2,7 miljonit eurot. Ettevõttes töötas ligi 200 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles