Legendaarne investor Warren Buffet investeeris viimaks Amazoni

Rait Piir
, reporter
Copy
Warren Buffett.
Warren Buffett. Foto: RICK WILKING / REUTERS

Maailma rikkuselt kolmas inimene ja aegade kõige kuulsam investor Warren Buffett ütles neljapäeval, et tema juhitud investeerimisfirma Berkshire Hathaway ostis esimest korda e-kaubandushiiglase Amazon aktsiaid.

Buffett on minevikus korduvalt kiitnud Amazoni tegevjuhi Jeff Bezose tööd ja juhtimisstiili ning neljapäeval ütles 88-aastane miljardär USA väljaandele CNBC, et ta «on olnud idioot», et pole siiani investeerinud Amazoni. Tehingut ei viinud siiski läbi Buffett ise, vaid üks tema portfooliohalduritest Todd Combs või Ted Weschler. Mõlema mehe käsutuses on umbes 13 miljardit dollarit ja Buffetti sõnul on neil vaba voli valida ise oma investeeringud.

Combs või Weschler investeeris 2016. aastal ka esmakordselt ka Apple'isse ning Buffett hakkas alles hiljem ettevõtte vastu huvi tundma ning suuremas koguses Apple'i aktsiaid ostma. 2018. aasta lõpuga kuulub Berskshire Hathawayle umbes viis protsenti Apple'ist.

Buffettil ja Bezosel on muuseas ka juba varasemad ärisidemed, sest mõlema mehe juhitud ettvõtted lõid möödunud aastal koos pangaga JPMorgan Chase uue ühisettevõtte nimega Haven, mille eesmärgiks on arendada välja uusi meetodeid ja tehnoloogiaid, et vähendata töötajate peale minevaid tervisehoiukulutusi. 

Berkshire on investeerinud üle 90 ettevõttesse väga erinevates valdkondades, mille hulka kuuluvad näiteks toidutööstus, energeetika, kindlustus, jaekaubandus, rasketööstus, raudtee jpm. Buffettil on varem olnud kombeks osta terveid ettevõtteid korraga, kuid veebruaris nentis ta, et hinnad on muutunud liiga kõrgeks ning ta eelistab nüüdsest osta pigem aktsiaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles