Võtmekliendi kaotanud mööblitootja tüürib kriisist välja

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Mööblitootjate sõnul siirduvad noored õppima neid erialasid, kus palk kõrgem ja töö mugavam. Mööblitisleri amet nende hulka paraku ei kuulu. Pilt on illustratiivne.
Mööblitootjate sõnul siirduvad noored õppima neid erialasid, kus palk kõrgem ja töö mugavam. Mööblitisleri amet nende hulka paraku ei kuulu. Pilt on illustratiivne. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Tallinna külje all Jüris tegutsev mööblifirma Nobe Interiors on näide sellest, kuidas firma välisomanikelt välja ostmine võib tähendada suure riski võtmist, kuid mis nüüd, aastaid hiljem on hakanud end õigustama.

Kui 2017. aasta märtsini kuulus mööblivabrik Swiss Property Group AG-le, kes oli ühtlasi ka tehase toodangu ainuke ostja, siis peagi otsustasid kohalikud toona Polorex Interior OÜ nime kandnud firma välja osta, kirjutab Äripäev.

Äripäev päris aru Nobe ühelt omanikult Jürgen Lambilt, kes tunnistas, et pärast väljaostmist ei läinud asjad esialgu sugugi sujuvalt. «Nüüd oleme kriisist väljas, aga see oli täiesti ennustatav. Läksime riski peale. Nagu pärast Nõukogude Liidu lagunemist pidid tehased nullist kliendid leidma,» tõdes Lamp.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles