Eurokriisi hingetõmbeaeg jäi lühikeseks

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IMFi peaökonomist Olivier Blanchard
IMFi peaökonomist Olivier Blanchard Foto: AP / Scanpix

Euroopa Ülemkogul langetatud otsused ei suutnud võlakriisist tekkinud ummikseisu lahendada, analüütikute hinnangul peaks Euroopa Keskpank otsekohe otsustavalt sekkuma.

«Jah, meil on nüüd plaan pikemaajaliste probleemidega võitlemiseks, aga see ei lahenda lühemaajalisi probleeme,» ütles Reutersile Saksamaa suuruselt teise panga Commerzbank ökonomist Peter Dixon.

Euroopa börsid olid eile üsna suures languses, euro kurss kukkus peaaegu protsendi võrra, 1,3261 dollarini. Võrreldes oktoobrikuuga on Euroopa ühisraha nõrgenenud ligi kuus protsenti ning võrdluses mai algusega tervelt kümnendiku.

Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) peaökonomist Olivier Blanchard ütles pühapäeval, et Euroopa riikide tugevam integratsioon probleemide lahendamiseks on tähtis, aga see ei ole lõplik lahendus. «Tegelikult olen ma tunduvalt optimistlikum kui kuu aega tagasi. Minu arvates on toimunud progress,» lisas Blanchard siiski.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles