Ligi: osa VEB Fondi nõudeid võib olla rahuldatud

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Laura Oks.

Rahandusminister Jürgen Ligi ütles täna riigikogus VEB Fondi teemalisele arupärimisele vastates, et osa VEB Fondi vastu esitatud nõudeid võib olla tänaseks rahuldatud.

Keskerakondlasest riigikogu liikme Aivar Riisalu sõnul väidavad mõned VEB Fondi rahanõutajad, et osa fondi raha panustanud investoreid on siiski raha kätte saanud, osa aga mitte.

Riisalu soovis rahandusministrilt teada, kas fondi nõudeid on rahuldatud kuidagi meelevaldselt või on tegu pelgalt linnalegendiga.

Rahandusminister Jürgen Ligi märkis, et sellised väited võivad tõele vastata.

«Sellel legendil on kindlasti alus ja sertifikaadi tingimustes on kirjas, et iga omanik võib seda raha välja taotleda. On sellist lünklikku informatsiooni, et osa omanikke on seda saanud, ja miks ülejäänud ei ole saanud, on väga segane.

On ka mingisugust informatsiooni, et ka siin on poliitilist lähenemist kasutatud sedapidi, et Vene kodanikud on raha kätte saanud, mis veel näitab, et mingit õiguslikku Eesti-poolset retsepti siin pakkuda ei ole.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles