Kes on rahandusministri neli nõunikku? (15)

Reet Pärgma
, ajakirjanik
Copy
Rahandusminister, konservatiivse rahvaerakonna liige Martin Helme (paremal) laseb endale nõu anda (vasakult) Rain Epleril, Lasse Lehisel, Kristel Menningul ja Kersti Krachtil.
Rahandusminister, konservatiivse rahvaerakonna liige Martin Helme (paremal) laseb endale nõu anda (vasakult) Rain Epleril, Lasse Lehisel, Kristel Menningul ja Kersti Krachtil. Foto: Sander Ilvest

Rahandusminister Martin Helmele (EKRE) annavad nõu kiidetud maksuekspert, skandaalne endine väikeettevõtjate esindaja ja kaks uut nime.

Rahandusministri nõunik Lasse Lehis on legendaarne maksuekspert, kes on varem nõustanud ka Isamaad. Näiteks oli ta üks neist, kes aitas Isamaal välja töötada madalapalgaliste tagasimakse süsteemi, mis kehtis vaid ühe aasta, kuid tekitas palju segadust. Ta töötab Tartu Ülikooli finantsõiguse dotsendina ja riigikohtu halduskolleegiumi nõunikuna ning on maksumaksjate liidu juhatuse liige.

Lehis on selge jutu ja julgete väljaütlemistega korduvalt jõudnud ka ajaleheveergudele, kui ta on kritiseerinud nii valitsuse otsuseid kui ka kohtutäiturite tööd.

Lehisel on doktorikraad õigusteaduses ja ta on välja andnud arvukalt maksualaseid publikatsioone: kommentaare ja õpikuid, teaduslikke ja populaarteaduslikke artikleid.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles