Turud ei jää rahulikuks kauaks

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti peaminister Andrus Ansip ja Suurbritannia peaminister David Cameron Euroopa Liidu ülemkogule järgnenul pildistamisel.
Eesti peaminister Andrus Ansip ja Suurbritannia peaminister David Cameron Euroopa Liidu ülemkogule järgnenul pildistamisel. Foto: SCANPIX

Eelmisel nädalal toimunud Euroopa Liidu tippkohtumine astus pika sammu hoidmaks ära tulevasi kriise, kuid praeguse kriisi lahendamiseks peavad turud seda ilmselt liiga väheseks ja liiga hiliseks.

Nii nagu varasematelgi juhtudel, ei jää turud rahulikuks ilmselt kauaks, kirjutab Reuters.

Ehkki Saksamaa kantsler Angela Merkel on öelnud, et ta ei usu, et Euroopa liidrid enam enne jõule kohtuvad, ütles Euroopa Liidu kõrge ametnik uudisteagentuurile, et turgude surve sunnib neid kohtuma pigem varem kui hiljem.

Turgude tegelikku reaktsiooni näeb juba lähipäevil, kui mitme riigi valitsused korraldavad võlakirjade müügioksjone. Täna-homme müüvad lühiajalisi võlakirju Itaalia, Prantsusmaa ja Hispaania, sel nädalal müüakse ka Saksamaa kaheaastaseid võlakirju. Olulise tähtsusega on Itaalia ja Hispaania võlakirjade müügid. Itaaliale ennustatakse intressi kerkimist rekordtasemele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles