Miljoniskulptuur venitab õpilaskodu ehitust

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tellingud.
Tellingud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui esialgu pidi Ida-Virumaa kutsehariduskeskuse õpilaskodu renoveerimine Jõhvis lõppema juba pooles detsembris, siis nüüd on selle valmimistähtaega lükatud 15. märtsini, kui saab valmis ka hoone kaunistamiseks mõeldud skulptuur.

Ida-Virumaa kutsehariduskeskuse juhi Arthur Sepperni sõnul tuli renoveerimistöö käigus välja igasuguseid pisiasju, alustades sellest, et põrandad ei olnud ühetasased, ja lõpetades sellega, et šahtidesse mõeldud torud oleksid jäänud õpilaste käeulatusse, kirjutab Põhjarannik. Iga muudatus tuli aga haridus- ja teadusministeeriumiga kooskõlastada ning seetõttu venib ehitamine veidi pikemaks.

Projekti pikendamisega ametis olnud kutsehariduskeskus avastas, et neil on võimalik projekti kogumaksumusest ühe protsendi ulatuses kasutada saadud raha kunstiteoste tellimiseks. Kuna algselt koolile eraldatud summa oli suurem kui ehitushanke lõppsumma, otsustati välja kuulutada lisahange kunstiteose tegemiseks, mis muudaks ka kooli ümbruse kenamaks ning annaks lisaväärtust kogu linnale.

Kunstiteose saamiseks kuulutati välja lisahange ning selleks, et kunstnikud jõuaksid taiese valmis teha, nihutati kogu projekti lõpetamine 15. märtsile, mis annab ka ehitajatele lisaaega. «Kui me muidu oleksime lõpetanud veebruaris, siis nüüd läheb valmimisaeg umbes kuu aega pikemaks. Seni on meie lapsed Sillamäe kooli ühiselamus ning kui seal märtsikuus remont algab, siis võtame omakorda Sillamäe lapsed enda majja,» selgitas Seppern.

Kokku on koolil võimalus taiese tellimiseks kulutada 65 000 eurot ehk miljon krooni. Ideekonkursi võitja saab õiguse ka see reaalselt valmis teha. «Kunstnikud on huvi tundnud ja ka kohapeal vaatamas käinud. Tõsi, nad on kurtnud ajanappuse üle, kuid meil ei ole võimalik seda pikemaks venitada, vastasel juhul muutub kogu meie töö abikõlbmatuks,» ütles Seppern. Tema sõnul peavad 15. märtsiks olema valmis nii õpilaskodu kui ka seda kaunistav skulptuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles