Ekspress Grupp teenis esimeses kvartalis 615 000 eurot puhaskahjumit (1)

BNS
Copy
Ekspress Meedia juht Mari-Liis Rüütsalu
Ekspress Meedia juht Mari-Liis Rüütsalu Foto: PEETER LANGOVITS / PM/SCANPIX

Meedia- ja meelelahutuskontsern Ekspress Grupp kasvatas aasta esimeses kvartalis müügitulu mullusega võrreldes 9 protsenti 15,3 miljoni euroni, ettevõtte puhaskahjum oli 615 000 eurot.

Kontserni puhaskahjum oli rahvusvaheliste raamatupidamisstandarditega (IFRS) kooskõlas arvestatuna esimeses kvartalis 615 000 eurot, aasta varem oli ettevõtte kvartaalne puhaskahjum 239 000 eurot, selgub aruandest.

Esimeses kvartalis olid Eesti ja Leedu meedia ettevõtted edukad nii tellimuste kui ka reklaami müügis. Tellimuste osas oli positiivne just Eestis digitellimuste osakaalu suurenemine. Negatiivset mõju avaldas tulemusele Läti reklaamiturg, mis oli paigalseisus, teatas Ekspress Grupp börsile.

Ettevõtte enda sisemise tava järgi koostatud arvepidamise järgi oli puhaskahjum esimeses kvartalis samuti 615 000 eurot, ent käive kasvas selle arvestuse järgi 6 protsenti 17,3 miljoni euroni. Digitaalsed tulud kasvasid seejuures 11 protsenti ning moodustasid kogukäibest 37 protsenti.

Ekspress Grupi juhatuse esimees Mari-Liis Rüütsalu ütles pressiteate vahendusel, et digitaalsete tulude kasvatamine on meediaäri üks olulisemaid eesmärke ja aitab neutraliseerida mõju, mida avaldavad ettevõtte tulemustele trükiteenuste segmendi üha tihenev konkurents, erinevate sisendhindade tõus ning traditsioonilise trükimeedia tulude langus.

Kontserni kulumieelne kasum (EBITDA) oli 616 000 eurot ehk 1 protsent vähem kui mullu samal ajal. EBITDA marginaal oli esimeses kvartalis 4 protsenti, mullu samal ajal aga 0,4 protsendipunkti rohkem.

Vaatamata ärimahtude suurenemisele on kontserni kasumlikkus jätkuvalt surve all, seda eeskätt tulenevalt tihenevast konkurentsiolukorrast trükiteenuste segmendis. Juhtkond pöörab järgmistel perioodidel tähelepanu ja otsib täiendavaid võimalusi kasumlikkuse parandamiseks ning efektiivsuse tõstmiseks, teatas Ekspress Grupp.

Erinevus Ekspress Grupi sisemisest arvepidamisest ning rahvusvahelisest standardist tuleneb sellest, et Ekspress Grupp konsolideerib enda 50-protsendilised ühisettevõtted rida-realt ning proportsionaalselt, IFRS nõuab aga ühisettevõtete konsolideerimist kapitaliosaluse meetodil.

Kontsern avaldab enda aruannetes finantsandmed mõlema metoodika järgi, kuna firma sündikaatlaenulepingu tingimused ja nõudmised on paika seatud sisemise raamatupidamiskorralduse järgi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles