Lobjakas: Eesti peab hakkama poliitikat ümber vaatama

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahto Lobjakas.
Ahto Lobjakas. Foto: Priit Simson

Välispoliitika instituudi analüütiku Ahto Lobjakase sõnul tähendab Suurbritannia Euroopa ülemkogu fiskaaldistsipliini kokkuleppest kõrvalejäämine Eestile revolutsioonilist pööret.

Lobjakas ütles «Aktuaalsele kaamerale» antud intervjuus, et veel on keeruline öelda, mis tänaste ülemkogu otsustega Euroopa Liidust edasi saab, vahendas ERR Uudised. «Pole võimatu, et me täna näeme millegi sellise sündi, mis elamiseks nõuab praeguse Euroopa Liidu surma, sellisena nagu me teda tunneme,» sõnas analüütik.

«On tükk tühja maad selle vahel, kus me oleme täna ja kus võiks näha, et turud hakkaksid uskuma, et situatsioon on päästetav ehk, mida turud praegu ei näe, on see, kust tuleb raha, et maksta kinni võlgadest elavate riikide elamist, kust tuleb raha, et nendelt tuleks autonoomne kasv ehk et neil muud raha poleks enam vaja,» selgitas Lobjakas.

Analüütik märkis, et Euroopa võlakriisi lahendamine on kestnud väga kaua mitmel põhjusel: üks probleem on see, et liidus on 27 liikmesriiki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles