Ettevõtja Kasela peaministrile: see on rõve ja kriminaalne (40)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Ettevõtja Indrek Kasela.
Ettevõtja Indrek Kasela. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Ettevõtja ja liikumise «Kõigi Eesti» üks algatajatest Indrek Kasela nimetab rõvedaks ja kriminaalseks uue valitsuse ministrite käitumist, kes helistasid täna IT-minister Marti Kuusiku väidetavale koduvägivallaohvrist eksabikaasale.

«Kõige rõvedam asi, mida ma olen näinud poliitikas, nii Eestis kui mujal. Olles ise jurist, abikaasa ja isa. Kui peaminister, siseminister, rahandusminister ja IT-minister helistavad viimase eksabikaasale ja küsivad talt, kas ta mees peksab teda. Selle asja nimi on omakohus,» kirjutas Indrek Kasela sostiaalmeedias.

«See ei ole lihtsalt rõve vaid ka kriminaalne - kannatanu mõjutamine on väga ränk kuritegu. Kuritegu, mitte väärtegu. Mis riigis me elame, kui mehed telefoni teel nõuavad naise käest tunnistust,» lisas Kasela.

Ettevõtja pöördus peaministri poole etteheitega, et ta oleks pidanud nõudma, et sellise asjaga tegelevad vastavad õiguskaitseorganid. Nüüdseks on prokuratuur kahtluste tõelevastavuse väljaselgitamiseks kriminaalmenetluse ka alustanud.  

«Ma olen kõike näinud, aga siit ei lähe mitte punane joon vaid piir inimlikkuse ja õiguskorra vahel. Siin pole enam moraalset palet, ega peaministril mingit positsiooni siin riigis,» jätkas Kasela.

Postimehele teadaolevalt helistas Marti Kuusik oma eksabikaasale kohtumisel, kus viibisid peaminister Jüri Ratas, Martin ja Mart Helme ning Marti Kuusik. Naiselt küsiti, kas tema endine abikaasa Marti Kuusik on kodus vägivallatsenud. 

«Täna hommikul Marti Kuusik valis oma eksabikaasa numbri ja me võisime otse ja tema enda suust kuulda, et ta eitas seesuguseid süüdistusi,» ütles Helme Postimehele. 

Täna IT-ministriks saanud Marti Kuusikul lasub anonüümsete allikate info põhjal kahtlus koduvägivallas, tema klaveriõpetajast abikaasa on seejuures kahel korral murdnud käeluu. Minister ise kinnitas täna, et pole oma lähedaste vastu kätt tõstnud ning et tema eksabikaasa olevat murdnud käeluu talvisel koduõuel kukkudes.

Kommentaarid (40)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles