Tartu ravimifirma sai Hollandist suure rahasüsti

PM Majandus
Copy
Tartu biopargis asuv TBD-Biodiscovery.
Tartu biopargis asuv TBD-Biodiscovery. Foto: Margus Ansu

Hollandi ettevõte SEAL Investment B.V investeerib Tartus tegutsevasse ravimifirmasse TBD-Biodiscovery 4,5 miljonit eurot, mis on kõigi aegade suurim välisinvesteering Eesti biotehnoloogiaettevõttesse.

Tartu Biotehnoloogia Pargis tegutseva ravimite toimeaineid arendava ja müüva ettevõttega TBD-Biodiscovery liitusid Hollandi partnerid firmast SEAL Investment B.V, kes omandasid Eesti ettevõttes 30-protsendilise osaluse ning investeerivad ettevõttesse paari lähima aasta jooksul 4,5 miljonit eurot, teatas Tartu linnavalitsus.

Tartu linnapea Urmas Klaas on rahul, et selline suurinvesteering tehti just Tartu ettevõtte arengusse. «Tartu on kaheldamatult Eesti biotehnoloogia keskus ning teaduspõhisel targal ettevõtlusel on ülikoolilinnas suurepärased arenguvõimalused,» ütles ta pressiteate vahendusel.

TBD-Biodiscovery eesmärk on hõivata koos uute partneritega märkimisväärne koht Euroopa veterinaaria toimeainete turul. Näiteks võib tuua ravimi toimeaine, mida kasutatakse lemmikloomade reisiebamugavuste vältimiseks.

Ravimi toimeaine aastane maailmaturu maht on 100 kuni 200 kilo. TBD-Biodiscovery on selle toimeaine geneerilises sektoris turuliider, hoides enda käes 90 protsenti maailmaturust.

Osaühingus TBD-Biodiscovery töötab ligi 40 töötajat. 95 protsenti ettevõtte teenustest ja toodetest eksporditakse. Ekspordi suuremateks sihtriikideks on Holland, Saksamaa, Läti, Iisrael ja Lõuna-Korea. Firma teeb tihedat koostööd Tartu Ülikooliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles