Tippettevõtja kinnisvara pandi ootamatult sundmüüki

PM Majandus
Copy
INDREK RAHUMAA.
INDREK RAHUMAA. Foto: Toomas Huik / PM/SCANPIX BALTICS

Kohtutäitur Kristiina Feinman on pannud kohtutäiturite ja pankrotihaldurite koja oksjonikeskkonnas müüki ettevõtja Indrek Rahumaa kinnisvara alghinnaga pea 800 000 eurot, vahendas Äripäev.

Feinman arestis Rahumaale kuuluva kuuetoalise korteri pindalaga 218 ruutmeetrit Tallinna vanalinnas aadressil Lai tänav 15 võlgade tasumiseks 7. märtsil Kentex Finance Eesti avalduse ja Harju maakohtu 2015. aasta kohtuotsuse alusel. Oksjonikeskkonnas on korteri alghinnaks määratud 795 000 eurot.

Rahumaa suurosalusega pesuärikontserni Rootsis registreeritud emafirma European Lingerie Group AB eelmise aasta üheksa kuu käive oli 59,2 miljonit eurot ning puhaskasum 1,6 miljonit eurot.

Pikemalt Äripäevast.

«Hiljuti avaldati kohtutäituri kuulutus minule kuuluva Tallinna korteri müügiks. Selle aluseks oli ca 20 tuhande euro suurune nõue, mille tasusin eelmisel nädalal. Tänaseks on täitemenetlus lõppenud ning müügikuulutused tühistatud,» selgitas Indrek Rahumaa saadetud pressiteates.

Tema sõnul põhineb kõnealune Kremmi Holding nõue, mille ajalugu ulatub 2009. aastasse, võltsitud dokumentidel. «Minu avalduse alusel algatati ka kriminaalmenetlus, mis kestis mitu aastat, kuid paraku ei olnud võimalik käsitsi allkirjastatud ja sisse skaneeritud dokumendi võltsitust lõpuni tõendada,» ütles Rahumaa.

«Kuigi ma ei nõustunud ega nõustu tänaseni Kremmi Holding nõudega, mis põhineb võltsitud dokumentidel, siis suurem osa nõudest sai tasutud juba eelmisel aastal. Viimane paarkümmend tuhat läks kohtutäituri kätte ainult seetõttu, et viibin enamuse ajast välismaal ning ei saanud dokumente õigel ajal kätte.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles