Ettevõtja nõuab Raudse äripartneri nõustatud tehingu eest raha tagasi

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Raudne
Indrek Raudne Foto: Peeter Langovits

Pankrotistunud naftaterminali Scantrans väljaostmisega ebaõnnestunud firma nõuab Tallinna Sadamalt tagasi kaht miljonit krooni, millega tasus osaliselt aktsiate eest. Majandusminister Juhan Parts nimetas seda väljapressimiseks.

Ettevõtja Sergei Hadži saatis kolmapäeval Tallinna Sadamale ja majandusminister Juhan Partsile rahanõude 130 138 eurole (2 miljonit krooni). Praegu Hadžile kuuluv valdusfirma Semiramis tasus selle summa väikeste osamaksetena Tallinna Sadamale 2009. aastal Scantransi aktsiate eest. Kuna kokkulepitud summat Semiramis üle kanda ei suutnud, siis riigifirma aktsiaid üle ei andnud.

Semiramise ja Tallinna Sadama vahel sõlmitud Scantransi 18,3 protsendi aktsiate müügitehing sõlmiti 2. juunil 2008, seda nõustas audiitor Liina Tamme firma Fox Trade. Tamm omakorda on tihedalt seotud IRLi liikmete Nikolai Stelmachi ja Indrek Raudse elamislubade äriga, olles juba kuulsaks saanud Tallinna Vanalinna Kooli tänava korterisse registreeritud firmade audiitor.

Tähelepanuväärne on see, et samal ajal kui Tamme firma Fox Trade nõustamislepingu sõlmis, oli Raudne Tallinna Sadama nõukogu liige, vastutades firma hea käekäigu eest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles