Tuntud autotootja hakkab pakkuma võimalust teenida sõitmise pealt krüptoraha

Rait Piir
, reporter
Copy
Jaguari logo.
Jaguari logo. Foto: OLI SCARFF / AFP

Briti suurim autotootja Jaguar Land Rover teatas esmaspäeval, et katsetab oma autodes tarkvara, mis võimaldab juhtidel teenida sõiduandmete jagamise pealt IOTA krüptovaluutat.

Katsetusjärgus tarkvara võimaldab autoomanikel teenida IOTA valuutat, kui nad lasevad oma autol iseseisvalt koguda navigatsiooniteenuste pakkujate jaoks selliseid andmeid nagu teede seisukord, löökaukude asukohad, liiklustihedus, ummikud jpm. Samuti võivad juhid teenida krüptoraha spetsiaalses sõidujagamisprogrammis osalemise pealt.

Jaguari Land Roveri sõnul saaks valuutat kasutada näiteks teekasutustasude ja parkimistasude maksmiseks ja elektriautode laadimise eest tasumisel. Ettevõtte üleüldine eesmärk on enda sõnul vähendada krüptoraha programmiga heitgaasidest tekkivat saastet, ummikuid ja õnnetusi.

Autotootja katsetab oma tarkvara hetkel Iirimaal Shannonis, kus mitmed Jaguar F-PACE ja Range Rover Velar mudelid on varustatud «nutirahakotiga». Millal tarkvara aga massitarbimisse lastakse, seda autotootja veel ei avaldanud.

IOTA väärtus on krüptovahetustes 27 USA senti ühiku kohta. IOTA kaasasutaja Dominik Schiener on öelnud, et tahaks muuta valuuta interoperatiivseks, mis tähendab, et seda saaks kasutada oma sõidukites erinevad autotootjad. Nii ei peaks iga autotootja võtma kasutusele eraldi krüptoraha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles