Lembit Kaljuvee: Eestile pole vaja «kuldseid» elektrivõrke

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lembit Kaljuvee.
Lembit Kaljuvee. Foto: Peeter Langovits

Keskerakondlane Lembit Kaljuvee ütles täna riigikogus elektri hinna teemalise päevakorrapunkti arutelul, et Eestil pole otstarbekas rajada kalleid elektrivõrke.

Kaljuvee sõnul on seni elektri hinda puudutavatel aruteludel kõlama jäänud poliitikute väide, et riik ei saa mõjutada elektri hinda.

Samas leidis ta, et riik saab seda teha.

«Maksude osakaal on ligi kolmandik elektrihinnast ja seal saab riik kindlasti kaasa rääkida,» märkis Kaljuvee, kelle arvates tuleks maksustamise osa kindlasti üle vaadata.

Riigikogu liikme hinnangul sõltub elektri hind ka sellest, milline on majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi poliitika ehk kas riik otsustab rajada nn kuldsed ja kallid elektrivõrgud või sellised, mille rajamine pole nii kallis.

«Me ei tohi kuldseid ja kalleid võrke ehitada. Meie võrkude kasutamine on nii väike, et peame kaaluma odavamaid ja ratsionaalsemaid lahendusi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles