Liibanoni kriis tegi Urmas Paeti aasta suhtekorraldajaks

Alo Raun
, Vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisminister Urmas Paet.
Välisminister Urmas Paet. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tänavuse aasta suhtekorraldaja tiitliga tunnustab Eesti Suhtekorraldajate Liit minister Urmas Paeti ja kogu välisministeeriumi tegevust välismaal hätta sattunud Eesti kodanike tagasitoomisel kodumaale ning selle kommunikeerimisel Eesti elanikkonnale kogu protsessi vältel.

«Hindame kõrgelt välisministeeriumi vastutustundlikku tegevust Eesti kodanike suhtes, sest see on oluline usalduse kasvamiseks Eesti riigi vastu,» teatas liit.

Nad meenutasid, et 2011. aastal on leidnud õnneliku lõpu mitmed välismaal hätta sattunud Eesti kodanike kodumaale tagasitoomise juhtumid, millest tuntumad on Eesti jalgratturite tagasitoomine Liibanonist ning Eesti lenduri vabastamine Tadžikistanist.

«Mõlemal korral on Urmas Paet eduka kriisolukorra lahendamise kõrval suutnud prioritiseerida oma tegevusi ning pidanud tundlikus olukorras oluliseks avalikkuse informeerimist asjakohaselt, delikaatselt ja väga heal tasemel,» kiitsid nad ministrit.

«Professionaalset tuge on Urmas Paetile tema sõnavõttudeks ja tegudeks pakkunud välisministeeriumi pressitalitus - kommunikatsiooniüksus võib teha nii head tööd kui võimalik, aga kui tippjuht sellega kaasa ei tule, ei sünni head tulemust.»

Välisministeeriumi pressitalituse büroo direktor Minna-Liina Lind ütles, et ministeerium on oma kommunikatsioonis lähtunud sellest, et edastatav info oleks võimalikult arusaadav, usaldusväärne, operatiivne, aga vajadusel arvestaks ka osa teabe tundlikkusega.

«Mida rohkem ühiskond meid mõistab, seda tulemuslikumad saame Eesti huvide eest seismisel olla,» rääkis Lind.

Aasta suhtekorraldaja tiitel antakse Urmas Paetile 21. detsembril 2011 kell 18 algaval EPRA klubiõhtul restoran Traveli kaminasaalis.

Kandidaate aasta suhtekorraldaja tiitlile laekus 15, neist väga kõrgelt hindas žürii Tallinn 2011 kommunikatsioonijuhi Andri Maimetsa, LHV panga turundus- ja kommunikatsiooni juhi Andres Kase ja Tallinna Ülikooli Kommunikatsiooni Instituudi direktori prof Kaja Tampere tööd ning Eesti Sotsiaaldemokraatide Liidu juhi Sven Mikseri jõulist esiletõusu riigikogu valimiste perioodil.

Aasta suhtekorraldajat valis 7-liikmeline žürii, kuhu kuulusid Aive Hiiepuu, Krista Must, Ester Mägi, Aune Past, Heikki Sal-Saller, Hando Sinisalu ja Allar Tankler.

Mullu võitis sama tiitli rahandusministeeriumi eurokommunikatsiooni projektijuht Ingvar Bärenklau.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles