McDonald's sai lasteeinetele mänguasjade lisamise eest trahvi

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
McDonald'si lasteeined ja filmi «Shrek» tegelasi kujutavad mänguasjad.
McDonald'si lasteeined ja filmi «Shrek» tegelasi kujutavad mänguasjad. Foto: SCANPIX

Kiirtoidukett McDonald's sai Brasiilias 3,19 miljoni reaali ehk 1,32 miljoni euro suuruse trahvi, sest lisas lasteeinete Happy Meal juurde tasuta mänguasjad, vahendab indiatimes.com.

Trahvi määrajaks oli Brasiilia tarbijakaitseorganisatsioon Consumer Defense Foundation, kelle hinnangul toiduga kaasas käivad märguasjad tekitavad lastes ebatervislikke toitumisharjumusi.

Organisatsioon esitas kiirtoiduketi vastu kaebuse juba aasta tagasi, kuid sellele vaatamata on McDonald's sellest asjast korraldanud 18 lasteeinete reklaamikampaaniat.

Kiirtoidukett seevastu kinnitab, et ei ole Brasiilia seaduste vastu eksinud.

Francisco Chronicle kirjutas, et 1.detsembrist kehtestasid kiirtoiduketid Burger King ja McDonald's lasteeinete mänguasjadele eraldi 10 sendise tasu. Juba eelmise aasta lõpus keelati San Franciscos lasteeinetele tasuta mänguasjade lisamine juhul, kui  einete kalorisisaldus ületab võimude seatud piirmäära. Kiirtoidu vastased on kiirtoidukette süüdistanud, et tasuta lisatavad mänguasjad suunavad lapsi liiga rasvase, magusa ja soolase toidu suunas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles