Tallegg võitis kohtuvaidluse Maag Grupiga

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talleggi peremunad
Talleggi peremunad Foto: Peeter Langovits

AS Tallegg võitis lõplikult oma kaubamärgi «Peremuna» kasutamise ainuõiguse vaidluses Maag Grupiga.

Riigikohus jättis täna jõusse Tallinna ringkonnakohtu otsuse, millega anti õigus kaubamärgi vaidluses Talleggile ning jäeti Maag Grupp vastuhagi kaubamärgiomaniku ainuõiguse tühistamiseks rahuldamata, kirjutab ERRi uudisteportaal.

Kohtuotsuse kohaselt peab Maag Grupp hoiduma edaspidi Talleggi kaubamärgi kasutamisest ning peab Talleggile maksma nende kaubamärgi loata kasutamisest saadud tulu 423 296 krooni ja 14 senti ehk 27 053,55 eurot ning 12 900 krooni ehk 824,46 eurot kahjuhüvitisena.

Tallegg läks Maag Grupi vastu kohtusse, kuna viimane kasutas oma toodete tähistamisel loata Talleggile kuuluvat kaubamärki «Peremunad» ning taotles kaubamärgi loata kasutamisega alusetult saadud tulu väljamõistmist, kahjuhüvitist ning nende kaubamärki kandvate munapakendite hävitamist.

Maag Grupp esitas vastuhagi Talleggi vastu ja taotles kaubamärgiomaniku ainuõiguse tühiseks tunnistamist, kuid kohtud jätsid ettevõtte hagi rahuldamata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles