Rootsi rahandusminister: Rootsi ei ühine niipea euroalaga

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anders Borg.
Anders Borg. Foto: SCANPIX

Rootsi rahandusminister Anders Borg sõnas eile antud intervjuus, et riik ei liitu valijate survel tõenäoliselt veel pikka aega euroalaga.

Rootslaste toetus ühisrahale kukkus novembris rekordmadalale – 10 protsendi – tasemele, selgus Skopi avaldatud küsitlusest, kirjutab Bloomberg.

«Me võime väga kindlad olla, et läheb veel kaua aega, kuni Rootsi saab euroala liikmeks,» ütles Borg eile Kopenhaagenis antud intervjuus. Ta lisas, et ühisraha pole nii hästi välja tulnud, kui arvati. «Probleemid on olnud palju tõsisemad,» lisas minister.

Rootsi maksab praegu kümne ja 30-aastase laenu eest vähem kui euroala suurim riik Saksamaa. Lisaks näitas eilne Standard & Poor’si otsus võtta jälgimise alla 15 euroala riigi reitingud, et ühisraha mittekasutamisel on ka omad plussid.

Borg, kes enda kinnitusel pole euroskeptik ning tahab Rootsi liitumist euroalaga kunagi tulevikus, kutsus bloki suurimate võlakoormatega riike kasinusmeetmetest rangelt kinni pidama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles