Võlgnike plakatile panek tekitas pahameelt

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inkassofirma riputab võlgnike nimed tänavale.
Inkassofirma riputab võlgnike nimed tänavale. Foto: Toomas Huik

Tallinnas tegutseva inkassofirma suurt kära tekitanud nipp riputada seitsme väidetavalt kõige jultunuma võlgniku nimed tänava äärde plakatile tekitas pahameelt.


«Juhtunuga tegelevad juristid, meil ei ole võlgnevust ja me pole kunagi CKE Inkassoga seotud olnud,» väitis üks plakatilekantu, NewEst Mediagroupi juhataja Indrek Liiv Õhtulehele.

Liivi saatusekaaslane, ehitusfirma Vegas juht Teet Kääpa on enda väitel CKE-le võla klaarimiseks mitmesuguseid lahendusi pakkunud, kuid firma polevat ühegagi nõustunud, ning kõige tipuks olevat vaidlusalune võlg alles kohtus klaarimisel, mistõttu olevat ta avalikust häbiposti löömisest nördinud.

Võlgnikeplakati viimasele reale mahtunud Arhitektuuribüroo M.O.T.T. üks juht Tauno Kont ei varjanud, et nad on 25 000 krooni võlgu Estonia puiestee bürooruumide üüri eest, kuid märkis, et CKE saatis neile nii vigases keeles võlanõude, et paberist polnud võimalik arugi saada, ning pakkus, et nad ärritasid CKEd sellega, et soovisid seepeale korrektset kirja saada.

Ülejäänud nelja plakatile kantud firmaga ei õnnestunud ajalehel ühendust saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles