Tallinnasse saabus selle hooaja esimene kruiisilaev (2)

PM Majandus
Copy
"Norwegian Breakaway"  käis Tallinnas ka eelmisel aastal.
"Norwegian Breakaway" käis Tallinnas ka eelmisel aastal. Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Tallinna Sadama kruiisihooaeg sai alguse täna, 27. aprillil, mil Vanasadamasse saabus kruiisilaev MSC Poesia,  mille pardal on 2622 reisijat. Enamik reisijatest on pärit Saksamaalt, aga reisijaid on ka Põhja-Ameerikast, Itaaliast, Belgiast, Prantsusmaalt;  kokku on laeval 54 erineva rahvuse esindajad.

Selle aastase ligi 6-kuulise hooaja jooksul on oodata Tallinnasse  339 kruiisilaevakülastust, mis toovad meie pealinnaga tutvuma kokku  üle  600 000 kruiisituristi.

Kõige suuremad laevad  on kogumahutavuse järgi Norwegian Getaway, mis külastab Tallinna  14 korda; pikkuse järgi Regal Princess ehk 330 meetrit, mis külastab 13 korda ning reisijate mahutavuse järgi MSC Meraviglia, mis mahutab pardale 5000 reisijat ja  külastab suve jooksul 11 korda. Kõige väiksem laev on Variety Voyager, mis on 66 meetrit pikk ja võtab pardale kuni 70 reisijat.

17 laeva külastavad Tallinna esimest korda. Üksikud külastused on sel hooajal sellised, mil laevad jäävad ka ööseks Tallinnasse. Viimane kruiisilaev peatub Tallinnas 19.oktoobril.

 Saaremaale ootame sel aastal seitse kruiisilaevakülastust, mis toovad saarele kokku 4700 kruiisireisijat. Suurim laev on Vasco da Gama ehk 219-meetrit pikk.  Saaremaa kruiisihooaeg saab alguse 28.juunil ning viimane laev külastab Eesti suurimat saart 12.septembril.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles