Merko Ehitus muudab juhtimisstruktuuri

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik.

AS Merko Ehitus nõukogu ja juhatus otsustasid reedel toimunud nõukogu koosolekul muuta grupi juhtimisstruktuuri, teatas ettevõte.

Muudatuste eesmärkideks on lahutada kontserni ja Eesti tootmistegevuse juhtimine ning ressursside efektiivsem jaotamine kontserni ärivaldkondade vahel.

Muudatuste läbiviimiseks on Eestis asutamisel uus äriühing AS Merko Ehitus Eesti, kuhu koondatakse kogu Eestis toimuv ehitustegevus. Kontserni siseselt võõrandatakse Eestis ehitusega tegelev äriüksus (ettevõte) ASile Merko Ehitus Eesti.

Tänane AS Merko Ehitus muutub nn holding- ehk valdusettevõtteks, kes iseseisvalt tootmistegevusega ei tegele. Tootmistegevus koondub igas riigis, kus tegutsetakse, vastavas riigis registreeritud äriühingusse  - nagu täna tegeleb tootmistegevusega Lätis SIA Merks või Leedus UAB Merko Statyba.

Pärast ehitustegevuse võõrandamist tütarettevõttele jäävad holdingettevõtte varade hulka tütarettevõtete osalused ja kinnisvaraarendustegevuseks vajalikud kinnistud ja vastav arendustegevus.

Suuremate projektide puhul jätkatakse eri riikides tegutsevate äriühingute vahelist koostööd nii ühispakkumiste tegemisel kui ehitustööde teostamisel. Valdusfirma põhitegevuseks jääb Merko Ehitus kontserni erinevate äriühingute strateegiate väljatöötamine ning elluviimine eestkätt ressursside pikemaajalise planeerimise kaudu. Senine AS Merko Ehitus juhatus asub juhtima ASi Merko Ehitus Eesti.

Struktuuri muudatus kavatsetakse läbi viia pärast aastavahetust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles