Tere ja Farmi piimatööstusele leiti Saaremaalt uus juht

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ÜLO KIVINE: Mingeid suuri plaane, et me hakkame nüüd turgu vallutama, vähemasti hetkel küll ei ole.
ÜLO KIVINE: Mingeid suuri plaane, et me hakkame nüüd turgu vallutama, vähemasti hetkel küll ei ole. Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Piimatööstuste Tere ja Farmi uueks juhatuse esimeheks senine Saaremaa Piimatööstuse juhatuse esimees Ülo Kivine.

«Ülo Kivine on pikaaegse piimatööstuse kogemusega tunnustatud tippjuht, kes peale 4 aastat Saaremaa Piimatööstuse juhina soovis koju, see tähendab mandrile tagasi tulla,» rääkis Tere ja Farmi omanikfirma AS Maag Grupi nõukogu esimees Roland Lepp. Nimelt töötas Kivine enne Saaremaale tööle asumist aastaid Teres, viimati juhatuse esimehe asetäitjana.

«Ülo toob ettevõttesse lisaks pikaajalisele piimatööstuse kogemusele ka ambitsiooni kinnistada meie piimatööstuste turuliidri positsioon Eestis, konsolideerida erinevate kaubamärkidega ettevõtted tõhusaks rahvusvaheliseks tööstuseks ning jätkata uute ekspordivõimaluste otsimist kõige võimalusterohkematel turgudel,» selgitas Lepp.

Ülo Kivine ütles ise, et Tere ja Farmi piimatööstused on mõlemad pika ajalooga ning tugevad piimaettevõtted, millel on mitmekesine ja üksteist rikastav tooteportfell. «Tere on mulle varasemast ajast tuttav, Farmi ja Maag Grupp tervikuna on uus kogemus ja väljakutse. Eesti piimatööstuse potentsiaal on võimas, kuid selle realiseerimine eeldab töökust, nutikust ja õnne. Loodan, et Terel ja Farmil on tänu innukale kollektiivile kõike kolme.»

Kivine lisas, et viimase paari aastaga on eelkõige finantsiliselt keerulises seisus olnud Teret olulisel määral korrastatud ning tulemused on head.

Senine Tere ASi ja Farmi Piimatööstuse ASi juhatuse esimees Katre Kõvask lahkub ametist alatest 8. maist.

Tere ASi ja Farmi Piimatööstuse ASi 2018. aasta auditeerimata konsolideeritud käive oli 108 miljonit eurot, kasvades aastaga 2,3 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles