Suurbritannia andis Huawei 5G-seadmetele rohelise tule (1)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Huawei tarbijaelektroonika messil Shanghais.
Huawei tarbijaelektroonika messil Shanghais. Foto: ALY SONG / REUTERS

Suurbritannia julgeolekunõukogu eesotsas peaminister Theresa Mayga andis mobiilioperaatoritele loa kasutada 5G-võrgu rajamisel Hiina tehnoloogiaettevõtte Huawei tehnikat.

Tõsi, luba anti vaid raadiovõrgu seadmete kasutamisele ning võrgu tuumikseadmed ei tohi olla Huawei toodetud, kirjutab The Daily Telegraph.

Põhjuseks kahtlused, et neis võivad peituda Hiina luure «tagauksed».

Huawei teatel on ta märtsi lõpu seisuga sõlminud 40 sellelaadset lepingut ja  tarninud üle maailma 70 000 5G tugijaama. Mai lõpuks loodab ettevõte jõuda 100 000 jaama müümiseni.

Ettevõtte tegevjuht Guo Ping märkis, et Huawei loodab kahekohalist kasvuprotsenti näha kõigis kolmes põhitegevusvaldkonnas – tarbijatele, operaatorite ja ettevõtetele mõeldud toodete osas.

Huawei teatel müüs ta esimeses kvartalis 59 miljonit mobiiltelefoni, möödunud aasta samal perioodil oli vastav näitaja 39,2 miljonit.

Ettevõtte kogukäive kasvas esimeses kvartalis aastatagusega võrreldes 39 protsenti, ulatudes 26,81 miljardi dollarini. Kasumimarginaal oli 8 protsenti.

USA on käivitanud üleilmse kampaania Huawei toodete suhtes, väites, et need sisaldavad Hiina luure tagauksi. Mitmed uuringud väidavad aga seda, et oht on pigem julgeolupoliitiline ja põhineb soovil mitte sattuda sõltuvusse Hiina tehnoloogiast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles