Trump lubas Euroopale Harley-Davidsoni kasumilanguse eest kätte maksta

BNS
Copy
Harley-Davidsoni omanike kokkutulek.
Harley-Davidsoni omanike kokkutulek. Foto: Caro / Scanpix

USA president Donald Trump ähvardas teisipäeval anda vastulöögi Euroopa Liidu tariifidele, mis on kahjustanud mootorrattaid tootvat Harley-Davidsoni.

Trump vahendas Twitteris Fox Business Newsi uudisteankrut Maria Bartiromot, kelle sõnul on Euroopa Liidu tariifid üks peamisi põhjusi, miks ikoonilise tsiklifirma müük langenud on.

«Nii ebaõiglane USA suhtes,» kurtis Trump. «Me vastame.»

Kommentaar oli Ühendriikide presidendi jaoks pöördeline, kuivõrd varem on ta Brüsseli asemel kritiseerinud Harley-Davidsoni, sest viimane viis EL-i tariifidega toimetulemiseks osa tootmisest Ühendriikidest välja.

Euroopa Komisjon kehtestas imporditolli Harley-Davidsoni mootorratastele ja muudele Ameerika kaupadele läinud aastal, vastusena Trumpi tariifidele Euroopa Liidu terasele ja alumiiniumile.

Presidendi sõnavõtt langeb ajale, mil Washington ja Brüssel on alustamas ametlikke kõnelusi piiratud mahus kaubandusleppe üle.

Harley-Davidsoni teatel tegi EL-i 31-protsendine tariif esimeses kvartalis firmale 21 miljoni dollarit kahju. Ettevõtte kasum langes 26,8 protsenti 127,9 miljonile dollarile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles