Eesti suurim «vanakooli» taksofirma vahetab kõik autod välja

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Tulika Takso asutaja ja juht Mati Saar.
Tulika Takso asutaja ja juht Mati Saar. Foto: Tulika

Tulika Takso vahetab kahe aasta jooksul välja kõik 300 autot. Esimese etapi investeering ulatub 3,3 miljoni euroni.

Amserv Auto andis täna Tulika Grupile üle esimesed Corolla hübriidautod, mis on esimeseks etapiks Tulika Takso 300 autost koosneva autopargi järk-järgulisel üleminekul alternatiivkütustel sõitvate autodele järgmise aasta lõpuks, teatas firma.

Esimese etapi käigus investeeritakse autopargi uuendamisse 3,3 miljonit eurot, mille eest ostetakse käesoleval aastal 165 Toyotat.

Tulika Takso juhatuse liikme Mati Saare sõnul järgib ettevõtte maailmatrende ning on võtnud südameasjaks keskkonnateadliku ja kütusesäästliku mõtteviisi. «Tulika Takso eesmärgiks on olla 2020. aasta lõpuks esimene Eesti taksoettevõte, mille autoparki kuuluvad ainult hübriidid ja autokütusena gaasi kasutatavad sõidukid,» ütleb Saar.

Kõik Tulika soetatud hübriidid saavad olema Toyotad. Lisaks annab Amserv Auto käesoleval aastal Tulikale üle veel 65 LPG gaasiseadmetega varustatud Toyota Avensist, mis on ühtlasi viimased Eestisse saabuvad Avensised.

Kokku sõidutavad käesoleval aastal Tulika Takso kliente 165 alternatiivkütusel töötavat Toyotat. Tulika jätkab autopargi korralist uuendamist iga kahe aasta tagant, et tagada kasutajamugavus nii klientidele kui taksojuhtidele.

Tulika Takso on Eesti vanim ja suurim taksoettevõte, kes pakub teenust sõiduautode ja väikebussidega alates 1993. Aastast. Tulika Taksole ja Tallink Taksole kuulub ka nutirakendus Taxofon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles