USA vastukampaania põrub? Huawei on sõlminud juba kümneid 5G-lepinguid

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Huawei
Huawei Foto: ALY SONG / REUTERS

Hiina mobiilitehnoloogia tootja Huawei kasvatab USA jõulisele vastukampaaniale vaatamata 5G-seadmete tarnelepingud kümnete mobiilioperaatoritega üle maailma.

Ettevõtte teatel on ta märtsi lõpu seisuga sõlminud 40 sellelaadset lepingut ja  tarninud üle maailma 70 000 5G tugijaama. Mai lõpuks loodab ettevõtte jõuda 100 000 jaama müümiseni.

Ettevõtte tegevjuht Guo Ping märkis, et Huawei loodab kahekohalist kasvuprotsenti näha kõigis kolmes põhitegevusvaldkonnas – tarbijatele, operaatorite ja ettevõtetele mõeldud toodete osas.

Huawei teatel müüs ta esimeses kvartalis 59 miljonit mobiiltelefoni, möödunud aasta saal perioodil oli vastav näitaja 39,2 miljonit.

Ettevõtte kogukäive kasvas esimeses kvartalis aastatagusega võrreldes 39 protsenti, ulatudes 26,81 miljardi dollarini. Kasumimarginaal oli 8 protsenti.

USA on käivitanud üleilmse kampaania Huawei toodete suhtes, väites, et need sisaldavad Hiina luure tagauksi. Mitmed uuringud väidavad aga seda, et oht on pigem julgeolupoliitiline ja põhineb soovil mitte sattuda sõltuvusse Hiina tehnoloogiast.

Allikas: Gadgets360

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles