Eesti Näituste paviljonide asemele võib kerkida 26 elumaja

PM Majandus
Copy
Eesti Näituste messikeskuses toimub hulgaliselt üritusi ja messe.
Eesti Näituste messikeskuses toimub hulgaliselt üritusi ja messe. Foto: Erlend Štaub

Eesti Näituste messikeskuse omanik plaanib näitusepaviljonid Piritalt ära kolida ning rajada nende asemele hiiglasliku, kuni 26 elumajaga uusarenduse.

Eesti Näituste messikeskuse omanik Igor Pihela on juba kümmekond aastat oodanud linnalt rohelist tuld, et näitusepaviljonid Piritalt Laagrisse kolida ja nende asemele kuni 26 elumaja ja lasteaiaga uusarendus rajada, kirjutab ERR.

Nüüdseks on Tallinna piiril Pärnu maanteel, hotellide Peoleo ja Saltzburgi taga asuva kinnistu detailplaneering juba kehtestatud ja Pirita tee 28 kinnistu detailplaneering kehtestamisel, nii et juba kahe aasta pärast kevadel loodab Pihela avada uue messihooaja juba tulevase Gate Tallinna ostukeskuse vastas ja linn omakorda peab võimalikuks, et Pirita tee kinnistul saab kopa maasse lüüa kahe-kolme aasta pärast.

Detailplaneeringu järgi on Pirita tee 28 messialale lubatud ehitada kuni 26 4-6-korruselist elumaja, millest mõnedele on planeeritud ka äripinnad esimesele korrusele.

Samas väljendavad muret kohalikud elanikud, keda esindava advokaadi Asko Pohla sõnul võib uusarenduse ehitamine tuua kaasa hüppelise liikluskoormuse kasvu ja pikendada Pirital ummikuid 2,5 kilomeetri võrra.

Loe pikemalt ERRist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles