PM arhiivist ⟩ Martin Helme kirju minevik ettevõtjana: kadunud kassalindid ja rinnahoidja firma arvele (45)

Märt Belkin
, BNSi vastutav majandustoimetaja
Copy
Tulevane rahandusminister Martin Helme on erilise eduta õnne katsunud ka ettevõtluses. 
Tulevane rahandusminister Martin Helme on erilise eduta õnne katsunud ka ettevõtluses. Foto: Mihkel Maripuu

Tulevane rahandusminister Martin Helme tähistab ülehomme 43. sünnipäeva. Sõprade kinnitusel intelligentne ja enesekindel inimene, kelle kõige suurem häda on pealiskaudsus. Kui vaadata tulevase ministri ärilist minevikku, on kerge aru saada, miks nii arvatakse.

«Võib-olla ma maksin telefoni eest oma taskust ja äkki panin kviitungi raamatupidamisdokumentide hulka kogemata. Mul oli endal eraldi raha ka ikka,» põhjendas Martin Helme 2008. aastal kohtu ees, miks tema äsja pankrotti läinud ettevõtte tšekkide seas oli eraisikuna sularahas tasutud Nokia telefoni arve.

Aga kolm paari tütarlaste põlvpükse, kolm tütarlaste pluusi, üks sefiiritort ja seaguljašš? Või naiste stringid, rinnahoidja ja Õhtuleht? «Pluusid-põlvpüksid, äkki see jäänud seetõttu, et liha ja Õhtulehte me kasutasime tööl ikka,» selgitas Helme. «Pesu arve… koos minuga töötas minu naine, see on ehk tööriiete arve.» Suvekingad? «Suvekingad ja plätud on töötajatele ostetud. Töötas minu naine ja tema õde. Kui kingad lahtised, siis number polegi nii oluline alati.»

Kommentaarid (45)
Copy
Tagasi üles