Politsei kehtestas Sõnajalgade arendatavas Aidu tuulepargis viibimise keelu

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Sõnajalgade tuulikupark.
Sõnajalgade tuulikupark. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Politsei- ja piirivalveamet (PPA) kehtestas täna Oleg ja Andres Sõnajala poolt arendatavas Aidu tuulepargis viibimise keelu. Varem oli Tarbijakaitse ja Tehnilise Järelevalve Amet (TTJA) teinud Sõnajalgadele ettekirjutuse ehituse peatamiseks.

«Seoses TTJA poolt meile esitatud materjalidega kehtestas PPA alates tänasest kuni 22. aprillini (kaasa arvatud) Aidu tuulepargis viibimise keelu,» ütles PPA pressiesindaja Postimehele. 

TTJA pressiesindaja Anne-Mai Helemäe teatas, et vaatamata ettekirjutusele ja sunniraha hoiatusele jätkus ehitustegevus tänagi. «TTJA on hoidnud ehitustegevusel pidevalt silma peal ning täna fikseeritud olukord näitas, et ehitustegevuse jätkumisel oleks olnud pöördumatud kahjud,» ütles Helemäe.

Anne-Mai Helemäe selgitas mõni päev tagasi Postimehele, et amet tegi 12. aprillil ettekirjutuse ehitustegevuse peatamiseks Aidu tuulepargis ning ametnik toimetas selle teisipäeval füüsiliselt kohale.

Peamine põhjuse ettekirjutusele annab Helemäe sõnul hinnang, mille kohaselt kujutaks tuulepargi püstitamine endast ohtu riigi julgeolekule.

«Samuti on TTJA seisukohal, et arendaja ehitustegevus on ebaseaduslik, kuna Aidu tuulepargi arendajal puudub kehtiv ehitusluba. Ettekirjutuse saajaks oli Eleon Green OÜ kui Aidu tuulepargi hoonestusõiguse omaja,» selgitas ameti esindaja.

TTJA ettekirjutus on määratud kohesele täitmisele ning rikkumise korral on võimalik rakendada sunniraha kuni 64 000 eurot.

«See on pretsedenditu ja jõhker samm, kuivõrd meil on olemas kõik load ja kõik õigused oma tuulikute püstitamiseks. Kohalik omavalitsus on korduvalt kinnitanud, et meil on olemas kehtiv ehitusluba ja kõik vajalikud kooskõlastused ning õigused tuulikute püstitamiseks,» kommenteeris mõni päev tagasi TTJA ettekirjutust Eleon AS juhatuse liige Oleg Sõnajalg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles