Volkswagen: Eestis on tugev nõudlus diiselmootorite järele (1)

tehnika.postimees.ee
Copy
Eestis oli populaarseim Volkswageni mudel esimeses kvartalis diiselmootoriga Tiguan.
Eestis oli populaarseim Volkswageni mudel esimeses kvartalis diiselmootoriga Tiguan. Foto: Volkswagen

Saksa autotootja Volkswagen teatas, et nende esimese kvartali tulemused näitavad eestlaste tugevat nõudlust diiselmootorite järele.

Volkswagen tarnis selle aasta esimeses kvartalis Baltikumi klientidele 1939 autot, mis kasvatas müüki 11,8 protsenti. Sel perioodil tarnis Volkswagen Eestlastele 478 sõidukit, teatas kontsern pressiteates. 

Tugev trend turul on kasvav nõudlus diiselmootoriga autode järele – võrreldes eelmise aasta sama perioodiga kasvas Baltikumis diiselautode müük esimeses kvartalis 44 protsenti. Volkswageni Eesti tootevalikus kasvas diiselmootorite osakaal 16 protsendilt rekordilise 37 protsendini.

Volkswageni sõnul on esmakordselt nõutuim mudel linnamaasturite perekonnast – Tiguan on edastanud kauaaegse liidri Golfi. Lisaks on 80 protsenti kõikidest Tiguani klientidest otsustanud diiselmootori kasuks.

«Meil on hea meel jätkata Baltikumis jätkusuutlikku arengut. Esimene kvartal on paljulubav ning me näeme, et nõudlus uute diiselmootoritega sõidukite järele on tugev ning kasvamas,» Volkswageni brändijuht Baltikumis Justas Nekrošius.

«Diiselmootoriga sõidukite tellimuste hulk on võrreldes eelmise aasta sama perioodiga kasvanud 50 protsenti. Sellega on ka diislite osakaal kogu Volkswageni Eesti automüügist kahekordistunud,» lisas Nekrošius.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles