Riskikapitaliettevõte investeerib miljoneid Eesti hooldekodude ketti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru Haigla eakate kodu Nõmmel.
Viru Haigla eakate kodu Nõmmel. Foto: Eero Vabamägi

BaltCap Growth Fund omandab ligi 3 miljoni euroga vähemusosaluse Pihlakodu eakatekodude ketti arendavas AS Viru Haiglas, investeeringu toel soovitakse pakutavate hooldekodukohtade arvu suurendada nelja aasta jooksul tuhandeni.

Tegu on BaltCapi kasvufondi esimese investeeringuga Eestisse. Osa 3 miljonist eurost paigutatakse ettevõttesse investeeringuna omakapitali ning teine osa laenuna. BaltCap omandab tehingu tulemusel vähemusosaluse Viru Haigla kontsernis, teatas riskikapitalifond. 

Kontserni enamusaktsionärina jätkab Estonian Medical Group, mille omanikeks on Eesti investorid Igor Pihela Sr, Igor Pihela Jr, Priit Pihela ja Ermo Kosk. Kontserni finantseerib LHV Pank.

BaltCapi investeeringute juhi Sten Sontsi sõnul ei ole eakate hoolekandes toimunud viimase paarikümne aasta jooksul suuri arenguid, samas on aga üldine heaolu Eestis selle aja jooksul tublisti kasvanud. «Pihlakodu on vähem kui aastaga loonud omal alal uue kvaliteedistandardi ja Eesti demograafilist pilti vaadates on tegu ettevõtmisega, millel on järjest kasvav nõudlus ja pikaajaline perspektiiv,» põhjendas Sonts investeeringuotsust pressiteate vahendusel.

ASi Viru Haigla nõukogu esimees Igor Pihela lisas, et kui selle suve lõpuks saab valmis 200-kohaline kaasaegne Pihlakodu Tabasalus, siis pärast seda on kavas alustada uue eakatekodu ehitust ka Viimsis. «Eesmärk on investeeringu toel jõuda lähiaastatel tuhande hooldekodu kohani ning kindlustada oma juhtpositsiooni kvaliteetse hoolekandeteenuse pakkumisel Eestis,» märkis Pihela.

Pihlakodu on Eesti tänapäevaste hooldekodude kett, mis pakub praegu hoolekandeteenust Tapal, Kohtla-Järvel ning eelmisest aastast ka Tallinnas Nõmmel. Pärast tänavu septembris Tabasalus valmivat uut hoonet on keti hooldekodudes kokku ligi 500 kohta. 

BaltCap asutas kiire kasvuga oma ala juhtivatesse ettevõtetesse investeeriva kasvufondi BaltCap Growth Fundi koostöös Balti Innovatsioonifondiga. Balti Innovatsioonifond on Eesti, Läti ja Leedu ning Euroopa Investeerimisfondi (EIF) poolt loodud fondifond, mille eesmärk on suurendada kapitaliinvesteeringuid Balti riikide ettevõtetesse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles