Legendaarne Tiger Woods on kõigi aegade enim teeninud sportlane maailmas

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiger Woodsile aitab rohelist pintsakut selga Marstersi eelmise aasta võitja Patrick Reed.
Tiger Woodsile aitab rohelist pintsakut selga Marstersi eelmise aasta võitja Patrick Reed. Foto: Curtis Compton / ZUMAPRESS.com/Scanpix

Nädalavahatusel suurepärase comeback’i teinud legendaarne golfimängija Tiger Woods jättis 1996. aastal ülikooli pooleli ning hakkas professionaalseks golfimängijaks.

Alates sellest ajast on ta teeninud auhinnarahade, sponsorlepingute, golfiväljakute disainimiste eest saadud tasude ja muude teenistuste eest kokku 1,5 miljardit dollarit ning on sellega kõigi aegade enimteeninud sportlane, kirjutab kuulsuste rahaasju kajastav portaal CelebrityNetWorh. Ta on teeninud isegi rohkem kui korvpallur Michael Jordan.

Oma karjääri tipus teenis Tiger Woods 100 miljonit dollarit aastas. Woods oli enim teeninud sportlane 11 aastat järjest.

Isegi eelmisel aastal, mil Woodsil golfis erilisi saavutusi ei olnud, teenis ta tänu lepingutele Nikega, Rolexiga ja veel terve rea sponsorlepingutega kokku 43,2 miljonit dollarit. Golfiturniiride eest teenis ta eelmisel aastal «vaid» 1,3 miljonit dollarit.

Portaali hinnangul moodustab golfiturniiridel teenitu sellest 1,5 miljardist dollarist alla kümne protsendi.

Praegu hinnatakse Tiger Woodsi netovara (varad miinus kohustused) väärtuseks 800 miljonit dollarit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles