Tallinkiga liitus tippjuht (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seni Tallinna lennujaama juhtinud Piret Mürk-Dubout liitus Tallinki juhatusega.
Seni Tallinna lennujaama juhtinud Piret Mürk-Dubout liitus Tallinki juhatusega. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Tallinna Lennujaama juht Piret Mürk-Dubout alustab esmaspäeval tööd Tallinki juhatuses, kus ta asendab omal soovil juhatusest lahkunud Andres Hundi.

Tallinna Lennujaama juhatuse esimehe kohusetäitja on kuni uue juhi leidmiseni juhatuse liige Einari Bambus, ütles riigifirma kommunikatsioonijuht Margot Holts möödunud nädalal BNS-ile. Seni pole nõukogu konkurssi uue juhi leidmiseks välja kuulutanud.

Mürk-Dubout' volitused Tallinki juhatuses algavad esmaspäevast, lisaks temale kuuluvad laevafirma juhatusse Paavo Nõgene, Lembit Kitter, Kadri Land ja Harri Hanschmidt.

Tallink Grupi juhatuse liikmena hakkab Mürk-Dubout vastutama kontserni müügi ja turunduse, korporatiivse kaubamärgi, Tallink Duty Free, pardateenuste ning vastutustundliku ettevõtluse valdkondade eest. Tallinna Lennujaama juhina töötas ta 2016. aastast.

Uus juhatuse liige on varem töötanud mitmetel juhtivatel ametikohtadel Telia grupi ettevõtetes. Ta oli aastatel 2014-2016 Telia Sonera Eesti asepresident. Enne seda töötas taaastatel 2013-2014 Stockholmis TeliaSonera AB-s grupi asepresidendina, vastutades 18 riigi kaubamärkide ja turundusstrateegia eest.

Aastatel 2010-2013 töötas ta samas ettevõttes äriarenduse juhina ja asepresidendina, vastutades 18 riigi brändide arengu ja korporatiivse turundusstrateegia eest. Aastatel 2010-2013 töötas ta Stockholmis samas ettevõttes äriarenduse juhina ja asepresidendina, vastutades Baltiriikide ja Põhjamaade äriarenduse tegevuste eest.

Aastatel 2007-2011 töötas Mürk-Dubout AS Eesti Telekom strateegiajuhina ning oli aastatel 2008-2010 ka Serenda Investment OÜ nõukogu esimees. Aastatel 2004-2011 oli ta Eesti juhtiva mobiilioperaatori AS EMT juhatuse liige ning turundusdirektor ning enne seda, aastatel 1999-2004 juhtiva andmesideteenuseid ja kõnelahendusi pakkuva AS Elion Ettevõtted kommunikatsioonijuht.

Piret Mürk-Dubout on töötanud ka Eesti siseministeeriumis avalike suhete ja sisekommunikatsioonijuhina, PR ettevõttes Hill & Knowltoni vanemprojektijuhina, majandusuudiste toimetajana-saatejuhina Eesti Reklaamitelevisioonis, CNN maailmauudiste korresponendina CNN Internationalis USA-s ning sotsiaal- ja poliitiliste uudiste toimetajana Eesti Rahvusringhäälingus.

Mürk-Dubout omab ärijuhtimise magistrikraadi Estonian Business School'ist (EBS), diplomit õigusteaduse valdkonnas Tartu Ülikoolist ning meedia ja kommunikatsiooni magistrikraadi Tartu Ülikoolist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles